Whisky verzekeren

Whisky verzekeren

Snel uw verzameling verzekerd | collecties en verzamelingen

Het aantal whiskyverzamelaars stijgt wereldwijd al jaren. De algehele tendens is dat traditionele investeringen de afgelopen jaren minder interessant zijn omdat de waarde niet hard genoeg stijgt. Luxe goederen laten een ander patroon zien. Zo is de waarde van whisky in tien jaar tijd bijna 600% gestegen.

Niet alleen de single malt Schotse whisky van de bekende distilleerderijen zijn populair. Juist de whisky van kleine distilleerderijen uit minder bekende whiskylanden of whisky’s van distilleerderijen die niet meer bestaan kunnen een enorme waardeontwikkeling laten zien.

Bent u van plan een verzameling te starten of heeft u een collectie uit een erfenis verkregen, laat u dan goed voorlichten en informeren. Gespecialiseerde slijters en beurzen kunnen u op weg helpen.

Whisky verzekeren
Veel whisky collecties zijn niet of onvoldoende verzekerd. Vaak is de waarde hoger dan bij de standaard inboedelverzekering wordt gedekt. Dat is een groot risico bij diefstal, schade of verlies. Bij kunst-verzekering zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van kunst- en verzamelingen. Ook voor whisky’s bieden we een passende oplossing. 

Het verzekeren van uw verzameling whisky is maatwerk. Afhankelijk van de waarde van de collectie wordt de juiste verzekering afgesloten.

Hoe wordt de waarde van whisky bepaald?
De waarde wordt bepaald door de leeftijd van de whisky en het soort whisky (malt of blended whisky). Ook is het vat waarin het gerijpt is belangrijk voor de waarde. Wanneer en hoeveel de waarde stijgt, is van meerdere factoren afhankelijk.

Alleen een Register Wijntaxateur is in zake deskundig en kan in alle gevallen de juiste waarde bepalen. Hij of zij kan u meer over de waarde en waardeontwikkeling vertellen.

6099

Wat zijn exclusieve whisky’s?
De afgelopen jaar zijn er verschillende flessen van de Schotse whiskydistilleerderij The Macallan die het record voor de duurste fles whisky ooit hebben verbroken. Zeldzame flessen whisky vormen de beste investering. Het gaat dan bijvoorbeeld om gelimiteerde versies. Voorbeelden zijn Glenglassaugh, Little Mill of Glenfiddich.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw whisky
Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte voor een inboedel met aanvullende verzameling. We adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 

 

Aanvraagformulier

Mogelijkheden om uw verzameling verzekeren?

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Moet u een verzameling apart verzekeren?   
De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten. 

 

❗ Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren.

 

Meer informatie over het verzekeren?

Bekijk het stappenplan

 

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72