Wijn en champagne verzekeren

Wijn en champagne verzekeren

Snel uw verzameling verzekerd | collecties en verzamelingen

Verzameling verzekeren

Wijnen zijn ideale producten om te verzamelen, zeker zeldzame wijnen zijn één van de meest begeerde verzamelobjecten wereldwijd. 

Elke wijnliefhebber droomt ervan eigenaar te zijn van een heuse wijnkelder. Bij het aanleggen van een wijncollectie is het niet alleen van belang om wijn van wijnhuizen te kopen met een goede reputatie. Meestal moeten deze wijnen een aantal jaren opgelegd worden om op dronk te komen. Ook het bewaren van de wijn vraagt de nodige aandacht en investering.

Wijn collectie verzekeren
Veel wijn of champagne collecties zijn niet of onvoldoende verzekerd. Vaak is de waarde hoger dan bij de standaard inboedelverzekering wordt gedekt. Dat is een groot risico bij diefstal, schade of verlies. Bij kunst-verzekering zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van kunst- en verzamelingen. Ook voor wijn, champagne of whisky bieden we een passende oplossing. 

Het verzekeren van uw verzameling wijn is maatwerk. Afhankelijk van de waarde van de collectie wordt de juiste verzekering afgesloten.
 

Hoe wordt de waarde van wijn bepaald?
De wereld van wijn is een snel veranderende markt en daarom is het verstandig om inzicht te hebben wat de precieze waarde van de wijnen is. Alleen een Register Wijntaxateur is in zake deskundig en kan in alle gevallen de juiste waarde bepalen. Hij of zij kan u meer over de waarde en waardeontwikkeling vertellen.

5949

Wat zijn exclusieve wijnen?

Met name zeldzame wijnen waar een verhaal achter zit kunnen uitzonderlijk hoge prijzen hebben. Een Château Lafite-Rothschild 1er Grand Cru Classé heeft een waarde van zo’n € 1.200,-. Er bestaan ook wijnen van meer dan € 10.000, zoals de Richebourg Gran Cru Côte de Nuits. Veel dure wijnen komen uit de Côte de Nuits in de Bourgogne. De Pétrus wijn is de wereldbekende wijn uit de Bordeauxstreek. Uit de champagnestreek zijn Dom Pérignon en Bollinger de bekendste namen.

Sinds 1988 publiceert de Wine Spectator Magazine elk jaar een top 100 lijst van de beste wijnen in de wereld.
 

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw wijncollectie

Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte voor een inboedel met aanvullende wijnverzameling. We adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 

Aanvraagformulier

Hoe werkt het verzekeren van uw verzameling?

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Moet u een verzameling apart verzekeren?    
De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten. 
 

❗ Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren.

 

Meer informatie over het verzekeren?

Bekijk het stappenplan

 

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72 

Andere verzamelingen verzekeren?