Exclusieve horloges verzekeren

Exclusieve horloges verzekeren

Snel uw verzameling verzekerd | collecties en verzamelingen

Verzameling verzekeren

Het verzamelen en investeren in nieuwe en vintage exclusieve horloges is een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn de afgelopen jaren goede investeringen gebleken. De waardeontwikkeling van deze horloges heeft te maken met het beperkte aanbod en de grote vraag. Daarnaast is het productieproces van exclusieve horloges arbeidsintensief: het kost veel tijd en kennis om ze te maken. 

 

Horloges verzekeren

Veel horlogeverzamelingen zijn niet of onvoldoende verzekerd. Dat is een groot risico bij diefstal of verlies. Bij kunst-verzekering zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van kunst- en verzamelingen. Ook voor exclusieve horlogemerken zoals Rolex en Cartier bieden we een passende oplossing. 

Het verzekeren van uw exclusieve horloge of verzameling is maatwerk. Afhankelijk van de waarde van het horloge, waar de verzameling zich bevindt en of u de horloges draagt wordt de juiste verzekering afgesloten.


Hoe wordt de waarde van een horloge bepaald?

De waarde van een vintage horloge wordt bepaald door het merk, de staat en de bijgeleverde accessoires. Een taxateur kan u hier meer over vertellen.

6098

Wat zijn exclusieve horloges?

Er zijn exclusieve horlogemerken die zeer kostbare horloges produceren. De bekende namen zijn: Patek Philipp, Rolex, Audemars Piquet, Panerai, Jaeger-LeCoultre en IWC. Maar ook de minder bekende exclusieve merken zoals F.P. Journe, Richard Mille, Vacheron Constantin horloges behoren tot de duurste horlogemerken
 

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw horloge of verzameling 

Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte voor een inboedel met aanvullende horlogeverzameling. We adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 

Aanvraagformulier

Hoe werkt het verzekeren van uw verzameling

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Moet u een verzameling apart verzekeren?    

De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten.
 

❗ Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren.
 

Meer informatie over het verzekeren?

Bekijk het stappenplan

 

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72