Designer tassen verzekeren

Designer tassen verzekeren

Snel uw verzameling verzekerd | collecties en verzamelingen

Verzameling verzekeren

Designertassen zijn er niet alleen voor mensen die een mooie tas willen hebben, maar ook voor 'beleggers'. Het investeren in designertassen is een trend. Veel designertassen stijgen in waarde. Zeker bij de limited editions van de bekende exclusieve merken.

Designer tassen verzekeren 
Veel designer collecties zijn niet of onvoldoende verzekerd. Vaak is de waarde hoger dan bij de standaard inboedelverzekering wordt gedekt of is de tas buitenshuis niet verzekerd. Dat is een groot risico bij diefstal, schade of verlies. Bij kunst-verzekering zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van kunst- en verzamelingen. Ook voor designertassen of andere designerkleding bieden we een passende oplossing. 

Het verzekeren van uw verzameling is maatwerk. Afhankelijk van de waarde van de collectie wordt de juiste verzekering afgesloten.

 

Hoe wordt de waarde van de designer tas bepaald? 
Niet alle designertassen stijgen in waarde gedurende de jaren. Het gaat hierbij om merken die lange wachtlijsten hebben voor hun nieuwe tassen en die met vakmanschap tot stand komen. Verder is de echtheid belangrijk. Elke tas heeft aan de binnenkant een serienummer wat overeenkomt met het nummer op het echtheidscertificaat dat bij de aankoop verstrekt is.

Rebag, de luxe vintage shop voor het verkopen en kopen van designer tassen publiceert jaarlijks The Clair Report. Hier staan de prijsontwikkelingen van de designer tassen.

6095

Wat zijn exclusieve designertassen?
Hèrmes is een van de modehuizen met exclusieve tassen: de Birkin en Kelly. De Birkin collectie wordt in een beperkte oplage uitgebracht. Doordat de oplage beperkt is, de wachttijd jarenlang is én de prijs ieder jaar stijgt, is deze tas een aantrekkelijke investering. De nieuwprijs van deze tas is € 6.000,- tot € 8.000,-.  Sommige vintage modellen, leveren op dit moment zelfs meer dan € 100.000,- op.

Andere exclusieve merken en modellen zijn: de Louis Vuitton Neverfull tas en de Chanel classic flapbag. Maar ook de modehuizen van Fendi, Gucci, Prada en Céline hebben designerbags in de collectie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw designer tassencollectie
Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte voor een inboedel met aanvullende tassenverzameling. We adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 

Aanvraagformulier

Mogelijkheden om uw verzameling verzekeren?

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Moet u een verzameling apart verzekeren?     
De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten. 
 

❗ Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren.

 

Meer informatie over het verzekeren?

Bekijk het stappenplan

 

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72 

Andere verzamelingen verzekeren?