Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over het verzekeren van kunst en verzamelingen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op voor een persoonlijk antwoord. Neem telefonisch contact op 073 - 692 62 72  of stuur een e-mail naar arsmundi@vlc-partners.nl

Verzekert Kunst-verzekering alle soorten kunst?

Ja. Kunst-verzekering verzekert alle soorten kunst. Kunst vatten wij op in de meest brede zin van het woord. Via ons kunt u vrijwel alles op het gebied van kunst verzekeren.

 • Fotografie
 • Oude meesters, Haagse School
 • Sieraden, antiek zilver
 • Klassieke beelden, moderne sculpturen
 • Installatiekunst, videokunst
 • Moderne kunst
Welke verzamelingen kan ik verzekeren?

Alle verzamelingen met een geldwaarde kan Kunst-verzekering voor u verzekeren. We adviseren u graag over de juiste verzekering.

 • Wijncollectie verzekeren
 • Whisky's verzekeren
 • Sneakers verzekeren
 • Designer bags verzekeren
 • Exclusieve horloges verzekeren
 • Sieraden verzekeren
Verzekeren jullie ook kunst en/of verzamelingen boven de € 150.000,-

Ja, dat is zeker mogelijk. We verzekeren grote collecties en exclusieve kunst in woonhuizen, galerieën en musea. Onze Kunst-verzekering adviseurs maken graag een maatwerk offerte voor u. Neem contact met ons op. 

Is er een eigen risico bij kunst- of verzameling verzekeringen?

Nee, er is geen eigen risico van toepassing bij de kunst- of verzameling verzekeringen. Bij een inboedelverzekering geldt wel vaak een eigen risico. Dit eigen risico geldt dan per schadegebeurtenis. Een eigen risico houdt in dat een gedeelte van de schade standaard voor uw eigen rekening is. Vraag een offerte aan bij Kunst-verzekering.

Wat kost een kunstverzekering?

Kunst-verzekering kan uw kunstcollectie tot een maximale waarde van € 150.000,-  zonder beveiligingseisen, optimaal verzekeren tegen een bijzonder scherpe premie. Voorbeeld: de waarde van de verzameling is maximaal € 50.000. De jaarpremie bedraagt dan € 200,-. Voor bedragen boven de €150.000,-  maken we graag een maatwerk offerte.

Welke kosten zijn er verbonden aan een offerte of advies van kunst-verzekering?

Een adviesgesprek en een offerte zijn altijd vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Vraag een offerte aan

Hoe wordt de waarde van de kunst of een verzameling bepaald?

De waarde bepalen we door middel van een taxatie. Onze Kunst-verzekering adviseurs hebben een uitgebreid netwerk en helpen u graag met vinden van een geschikte taxateur die voor u een taxatie kan verrichten. In sommige gevallen mag u ook een eigen opgave doen.

Is mijn kunst verzekerd in het buitenland?

Afhankelijk van de bestemming en het doel is uw kunst ook in het buitenland verzekerd via Kunst-verzekering.

Is een alarm of andere beveiliging nodig in huis?

Dit is afhankelijk van uw specifieke situatie. Kunst-verzekering kan uw kunstcollectie tot een maximale waarde van € 150.000,-  zonder beveiligingseisen, optimaal verzekeren tegen een bijzonder scherpe premie. Wij streven ernaar om de impact van beveiligingsmaatregelen voor u te minimaliseren waar mogelijk. Neem contact met ons op voor tips en advies hierover.