Hoe werkt het verzekeren van een verzameling?

Hoe werkt het verzekeren van een verzameling?

Snel uw verzameling verzekerd | collecties en verzamelingen

Verzameling verzekeren

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

 

Moet u een verzameling apart verzekeren?

De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten. Deze verzekering wordt dan gecombineerd met uw inboedelverzekering.


Naast het verzekeren van uw verzameling in huis, is het ook mogelijk om uw verzameling buitenshuis te verzekeren. Bijvoorbeeld bij exclusieve horloges of sieraden. Of schilderijen tijdens transport van- en naar een tentoonstelling. Of tijdens de tentoonstelling zelf. Ook hier zijn verschillende dekkingen mogelijk. Het is belangrijk om u hier goed in te laten adviseren.

Stappenplan verzameling verzekeren

 

1. Taxatie van uw verzameling 
U moet de waarde van uw verzameling kunnen aantonen met een taxatierapport van een erkend taxateur. Dat is een specialist in het vaststellen van de waarde van objecten en is aangesloten bij Verenigd Register van Taxateurs. Een taxateur werkt doorgaans tegen een vaste prijs of een percentage of van de getaxeerde waarde. De kosten liggen vaak rond de € 500,-. Een taxatierapport is drie tot zes jaar geldig.


2. Vraag een offerte aan voor een kunst- en verzamelingsverzekering 
Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte. We kunnen u in contact brengen met een taxateur en adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. 

 

Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 


3. Extra maatregelen tegen brand en inbraak 
Wilt u een kostbare verzameling verzekeren? Dan kan de verzekeraar vragen om extra brand of inbraak maatregelen. Een verzekeraar zal dit op basis van de zogenaamde risicoklassen adviseren. Het Verbond van Verzekeraars heeft samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een aantal risicoklassen opgesteld. Hoe meer een verzameling waard is, hoe hoger de risicoklasse. Bij elke risicoklasse horen bepaalde beveiligingsmaatregelen.

Tip: Het is belangrijk om altijd aan de gestelde eisen te voldoen. Indien dit niet het geval is, kunnen er problemen ontstaan bij een schade.

 

6009

We verzekeren alle type verzamelingen
 

  • Wijn of champagne verzekeren
  • Whisky's verzekeren
  • Designer bags verzekeren
  • Exclusieve horloges verzekeren
  • Sieraden verzekeren
  • Sneakers verzekeren
Vraag een offerte aan

Mogelijkheden om uw verzameling verzekeren?

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72