Sieraden verzekeren

Sieraden verzekeren

Snel uw sieraden verzameling verzekerd

Antieke, vintage en pre-owned sieraden zoals armbanden, ringen, oorbellen, kettingen, hangers en broches zijn populair onder verzamelaars. Maar ook nieuwe sieraden van de bekende juwelenhuizen zoals Cartier en Bvlgari blijven populair en zijn voor veel bezitters een waardevaste investering.

Sieraden in goud of platina vertegenwoordigen een bepaalde waarde, gebaseerd op het gewicht aan edelmetaal. Omdat goud en platina beperkt beschikbaar zijn worden sieraden van goud of platina als een interessante belegging gezien. Naast de diamant zijn sieraden met groene smaragd, rode robijn, zilverwitte parels of helderblauwe saffier geliefd onder verzamelaars en beleggers.

Sieraden of juwelen verzekeren

Veel exclusieve sieraden zijn niet of onvoldoende verzekerd. Dat is een groot risico bij diefstal, schade of verlies. Bij kunst-verzekering zijn we gespecialiseerd in het verzekeren van kunst- en verzamelingen. Ook voor exclusieve sieraden van goud of platina in combinatie met bijvoorbeeld diamant bieden we een passende oplossing. 

Het verzekeren van uw exclusieve sieraad of verzameling is maatwerk. Afhankelijk van de waarde van het sieraad of de collectie wordt de juiste verzekering afgesloten.
 

Hoe wordt de waarde van sieraden bepaald?

De waarde van sieraden wordt onder andere bepaald door de gebruikte materialen, het type sieraad, de leeftijd en het merk: het juwelenhuis.  Sieraden worden vintage genoemd wanneer ze tussen de honderd en de 25 jaar oud zijn. Zijn ze ouder? Dan spreekt men over antiek. Zijn ze jonger? Dan zijn ze retro of nieuw.

Een taxateur kan u meer over de waarde en waardeontwikkeling vertellen.

6091

Wat zijn exclusieve sieraden merken?

De exclusiefste en grootste sieraden merken ter wereld zijn de klassieke namen zoals Cartier en Van Cleef & Arpels uit Frankrijk. En Bvlgari en Buccellati uit Italië. Chopard uit Zwitserland staat naast de sieraden ook bekend om de exclusieve horloges. 

Maar ook de jongere merken zoals Harry Winston en David Yurman maken couture- en designerjuwelen met diamanten en edelstenen. Tiffany & Co. is het bekendste Amerikaanse merk met luxe sieraden.  
 

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw sieraad of juwelenverzameling 

Neem contact op met onze Kunst-verzekering adviseur voor een persoonlijk advies en offerte voor een inboedel met aanvullende juwelenverzameling. We adviseren u welke verzekering het beste bij uw verzameling of collectie past. Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. We vertellen u ook of er speciale beveiligingsmaatregelen nodig zijn. 

Aanvraagformulier

Hoe werkt het verzekeren van uw verzameling?

Veel Nederlanders hebben een verzameling. Een verzameling in huis valt vaak onder de inboedel. Meestal is een verzameling voor de verzamelaar van onschatbare waarde. Voor de verzekering is dat anders. Wij zijn gespecialiseerd in het verzekeren van verzamelingen.

Moet u een verzameling apart verzekeren?    

De meeste verzamelingen zijn verzekerd als u ook een inboedelverzekering heeft. Maar elke verzekeraar heeft bepalingen opgenomen in de voorwaarden. De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren een maximum bedrag voor verzamelingen binnen de inboedel. Deze waarde is gemiddeld  tussen de € 12.000,- € 15.000,-. Voor verzamelingen of collecties met een waarde die hoger is, kunt u een speciale kunst- en verzamelingsverzekering afsluiten. 
 

Voor een verzameling die niet uit kunst bestaat geldt dat we deze samen met de inboedel moeten verzekeren. 

 

Meer informatie over het verzekeren?

Bekijk het stappenplan

 

Uw verzameling verzekeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies via het contactformulier. Ook kunt u telefonisch contact opnemen:  073 - 692 62 72