De 10 leukste veilingen en veilinghuizen voor elke kunstliefhebber

De 10 leukste veilingen en veilinghuizen voor elke kunstliefhebber

veilingen en veilinghuizen voor u op een rij

De 10 leukste veilingen en veilinghuizen voor elke kunstliefhebber

Om bijzondere en unieke kunstwerken te vinden, moet u natuurlijk wel weten waar u moet zoeken. Daarom hebben wij voor u de 10 leukste veilingen en veilinghuizen voor u op een rij gezet, van grote online marktplaatsen tot aan exclusieve veilinghuizen.

De zoektocht naar nieuwe kunst kan voor zowel beginnende als ervaren kunstverzamelaars een echte sport zijn. Maar waar moet u beginnen met zoeken? U kunt in uw zoektocht snel overweldigd raken door de vele ateliers, musea en kunstveilingen.

Om u op weg te helpen hebben wij daarom een selectie gemaakt van veilingen en veilinghuizen die voor elke kunstliefhebber interessant kunnen zijn. 
 

Catawiki – Het meest bezochte veilingplatform van Europa
Juist omdat Catawiki zo voor de hand ligt, zien veel kunstverzamelaars deze gigantische veilingwebsite over het hoofd.

Catawiki is gemeten naar het aantal bezoekers het grootste digitale veilingplatform van Europa. Hier komen dagelijks de meest uiteenlopende kavels voorbij. Naast kunstwerken worden hier bijvoorbeeld ook andere verzamelobjecten zoals bijzondere horloges en whisky’s geveild.  

Veilinghuis Korst van der Hoeff – Vooraanstaande kunst- en antiekveilingen
Dit gerenommeerde veilinghuis gevestigd in Den-Bosch organiseert ongeveer vijf keer per jaar kunst- en antiekveilingen. Tijdens deze veilingen komen zo’n 3500 kavels voorbij.

De inhoud van de veilingen varieert van een Franse 19e -eeuwse pendule met een waarde van €100, tot een kostbaar Isaac Ouwater schilderij dat onder de hamer ging voor €135.000.

Kunstveiling.nl – Het grootste online kunstplatform van Nederland
Als grootste digitale kunstveilingplatform van Nederland, mag Kunstveiling.nl natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht.

Op deze website kunt u dagelijks deelnemen aan leuke kunstveilingen. Van schilderijen tot aan sculpturen, maar ook sierraden gaan hier onder de hamer voor bedragen variërend van enkele tientjes tot honderden euro’s.

Veilinggebouw de Zwaan – Het oudste veilinghuis van Amsterdam met specialisme in Tribale kunst
Niet alleen de geveilde kunstwerken beschikken soms over grote historische waarde. De geschiedenis van Veilinggebouw de Zwaan gaat terug tot 1818, waarmee dit het oudste veilinghuis van Amsterdam is.

Naast oude meesters gaan hier ook moderne werken onder de hamer. Overigens is dit ook het enigste veilinghuis in Nederland dat gespecialiseerd is in Tribale kunst.

Marktplaats.nl – Ook voor kunstverzamelaars interessant
U zou het wellicht niet verwachten, maar ook voor kunstverzamelaars kan Marktplaats.nl een interessante website zijn om af te struinen voor zeldzame kunstobjecten.

De kans is bijvoorbeeld aanwezig dat u hier een verborgen parel vindt voor een aantrekkelijke prijs.

Vendu Rotterdam – Het oudste veilinghuis van Nederland  
Met meer dan 200 jaar aan ervaring mag veilinghuis Vendu in Rotterdam zich het oudste veilinghuis van Nederland noemen.

Naast antieke kunst van Europese en Aziatische bodem vindt u hier ook prachtige moderne kunstwerken. Tijdens de ongeveer 20 veilingen per jaar bevinden zich ook regelmatig spraakmakende thema-veilingen, bijvoorbeeld voor juwelen en horloges.

Auctionart.nl – Online platform waar kunstverzamelaars en kunstenaars samenkomen
Wie op zoek is naar nog onontdekte parels, moet absoluut een bezoek brengen aan deze Auctionart.nl.

Zowel ervaren als beginnende kunstenaars kunnen via deze kunstveilingwebsite hun portfolio rechtstreeks aan kunstverzamelaars aanbieden. Dagelijks gaan er dan ook vaak meerdere kunstobjecten onder de hamer.

Veilinghuis Klinkhamer – Gespecialiseerd in Aziatische kunst, curiosa en speelgoed
Klinkhamer is een spraakmakend veilinghuis met locaties in Groningen en Kampen en gericht op  kunstverzamelaars die nét even wat anders zoeken dan enkel schilderijen.

Naast algemene kunst is dit veilinghuis gespecialiseerd in Aziatische kunst, curiosa en zelfs antiek speelgoed.

BVA Auctions/ Art – 100 veilingen en 10.000 kavels per maand
BVA Auctions is een van Europa’s grootste veilingwebsite voor de meest uiteenlopende goederen. Maar wist u dat BVA Auctions ook een kunsttak heeft?

Tussen de duizenden kavels die hier maandelijks voorbij komen is voor elk budget en ieders smaak hier wel wat te vinden.

Zeeuws Veilinghuis – Internationale veilingen met exclusieve items en thema’s
Het Zeeuws Veilinghuis is gevestigd in Middelburg en Amsterdam en is onder meer gespecialiseerd in schilderen uit voormalig Nederlands-Indië en Aziatica.

Het veilinghuis organiseert 6 internationale veilingen per jaar, waaronder 2 veilingen met schilderijen uit voormalig Nederlands-Indië. In 2017 haalde het Zeeuws Veilinghuis het nieuws toen er een Chinees rolschilderij voor maar liefst 185.000 euro werd verkocht.

 

Uw eigen kunstwerk goed verzekerd

Ondanks optimale beveiliging valt diefstal van uw kostbare kunstwerken helaas nooit volledig uit te sluiten. Dankzij onze uitgebreide kunstverzekering kunt u in ieder geval de financiële schade beperken. Onze experts denken uiteraard graag met u mee over dit onderwerp.